>
FAQ

Telefoniranje, informacije za invalide, državni blagdani...

FAQ

Telefoniranje

Javne telefonske govornice prihvaćaju samo telefonske kartice koje se mogu kupiti u poštama i na prodajnim mjestima kod prodavača novina.Informacije za invalide

Osobama s invaliditetom je omogućen pristup svim javnim i državnim ustanovama unutar gradskih zidina, a pozivom na broj 00385 (0) 98 915 2834 moguće je rezervirati transporter za savladavanje stepenica u gradskim muzejima, crkvama i drugim ustanovama i invalidska kolica .Transporter odgovara većini standardnih invalidskih kolica, a ukoliko je potrebno postoji i mogućnost iznajmljivanja invalidskih kolica te te kombi za prijevoz osoba s invaliditetom (tel: 357 087). Usluga korištenja transportetra je besplatna, a ukoliko želite možete ostaviti donaciju u korist Udruge multipla skleroza Dubrovnik. U slučaju da niste zadovoljni uslugom možete se obratiti na telefon 020 425 086.

Na plaži Copacabana nalazi se lift za silazak osoba s invaliditetom u more.

Plan grada Dubrovnika za slijepe osobe možete dobiti u informativnim uredima Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Više informacija:  www.multipla-dubrovnik.hrPopis državnih blagdana

1. siječnja – Nova godina
6. siječnja – Bogojavljenje ili Sveta tri kralja
27. ožujka - Uskrs
28. ožujka - Uskrsni ponedjeljak
1. svibnja – Praznik rada

26. svibnja - Tjelovo
22. lipnja – Dan antifašističke borbe

25. lipnja – Dan državnosti
5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. kolovoza - Velika Gospa
8. listopada – Dan neovisnosti
1. studenog – Svi sveti
25. prosinca – Božić
26. prosinca – Sv. StjepanRadno vrijeme trgovina

Tijekom cijele godine većina trgovina otvorena je od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati. Ljeti se radno vrijeme većine trgovina produžava do 21 sat, a u povijesnoj jezgri grada trgovine, posebno suvenirnice, rade većinom do 22 sata.
Većina trgovina ne radi nedjeljom i blagdanom osim suvenirnica i pojedinih drugih trgovina u povijesnoj jezgri koje su otvorene tijekom ljetnih mjeseci nedjeljom i blagdanom. Prehrambene trgovine u svi djelovima grada većinom su otvorene nedjeljom u jutarnjim satima do 14 sati. Trgovine u bolnici, zračnoj luci, na autobusnom kolodvoru u blizini brodske luke te pojedini kiosci i prodavaonice kruhom i ostalim pekarskim proizvodima većinom rade i nedjeljom.
Tržnica u Gružu radi u jutarnjim satima osim štandova sa cvijećem koji rade do poslijepodnevnih sati , a tržnica u povijesnoj jezgri prestaje s radom u 12 sati osim štandova sa suvenirima koji također rade do kasnijih večernjih sati u toplijem dijelu godine.
Benzinske postaje na području Dubrovnika su otvorene od 7 do 22 sata, a ljeti do 24 sata dok su benzinske postaje u Kuparima i u Komolcu otvorene od 0 do 24 sata.

   
Info Informativni
uredi
 
Pile
Brsalje 5
T 020 / 312-011 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 21:00h 


Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 20:00h
 VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2