>
Good Food Festival

Niz radionica i prezentacija, tematske večere, programi za djecu, kušanje nagrađenih regionalnih vina i tradicionalnih jela,  gostujuće hrvatske i inozemne kuhinje, festivalski sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, lokalne namirnice, poznati hrvatski i inozemni chefovi te druga iznenađenja čine bogati program dubrovačkog Good Food Festivala.

Festival započinje tradicionalnom Dubrovačkom trpezom koja se proteže duž cijeloga Straduna i na kojoj dubrovački ugostitelji ponosno izlažu proizvode svojih znanja i vještina. Poseban je to događaj humanitarnog karaktera, užitak za oči i nepca, kojim Dubrovnik pozdravlja dolazak jeseni  i započinje svoju najveću gastro manifestaciju.

Glavni događaj festivala je Večera s poznatim chefom koja se dvije godine zaredom održala u dubrovačkom visokokategorniku Dubrovnik Hilton Imperialu u neposrednoj blizini povijesne jezgre Grada.  Poznati chefovi za ovu svečanu prigodu kreiraju svoje menije kojima se predstavljaju dubrovačkoj publici na Good Food-u. Dobra glazba, zabava i druženje s poznatim chefom čine ovu večeru posebnim doživljajem.

Gastrokultura je dio festivalskog programa u okviru kojeg se prikazuje prigodan kinoprogram, predstavljaju kuharice, održavaju prigodne „Eat&Walk“ gastro ture, posjećuju muzeji i izložbe, pričaju priče o hrani.

Tijekom sva četiri dana u tridesetak dubrovačkih restorana nude se posebni festivalski meniji, a ljubitelji slastica uz pomoć Sweet Tooth Map – e lako pronalaze idealno mjesto za degustaciju tradicionalnih dubrovačkih torti i kolača.

Cilj festivala je potaknuti lokalne dionike na suradnju, objediniti postojeće i nove oblike gastro ponude u novi proizvod,  obogatiti ukupnu jesensku turističku ponudu i pružiti posjetiteljima jedinstven doživljaj zbog kojeg će planirati doći u Dubrovnik i tijekom posezone.

Treći Good Food Festival, gurmanska poslastica za ljubitelje dobre hrane i pića, održat će se u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika koncem listopada 2016. Tridesetak gastronomskih događanja objedinjenih nazivom Good Food Festival od 20. do 23. listopada obogatit će dubrovačku ponudu koncem prvog jesenskog mjeseca i sasvim sigurno oduševiti posjetitelje, jednako kao i dva prethodna izdanja.

Pogledajte kako je bilo na Good Food Festivalu 2014. i 2015. godine...
Četvrti Good Food Festival Dubrovnik održat će se od 19. – 22. listopada 2017.
   
Info Informativni
uredi
 
Pile
Brsalje 5
T 020 / 312-011 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 22:00h 


Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 21:00h
 VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2